marți, noiembrie 06, 2012

Pizza - To whom it may concern...

Nu sunt multe zilele in care am chef de pizza, dar daca ma apuca dorul, ma uit in frigider si ma apuc de treaba. E simplu, merge super-rapid si iese un deliciu. Atentie: din reteta asta ies patru pizze de o persoana!
Capodopera iesita din cuptor

Ingrediente pentru blat:
- 400 g faina de grau
- 20 g drojdie proaspata
- 1 priza de zahar
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de ulei
- 250 ml apa calduta

Ingrediente pentru sos:
- 5 rosii foarte coapte
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura pasta de rosii (noi pe vremuri ii ziceam "rosii in bulion", dar banuiesc ca nu e corect. Vorbesc de pasta densa care se gaseste in mici doze de metal)
- sare (de mare), oregano, maghiran

Ingrediente de pus deasupra:
Ce gasesti in frigider: sunca, ciuperci, mozzarella, salam, ardei (grasi, iuti, gogosari...), ceapa, masline, sardele, creveti, piept de pui, spanac, ton, steak, brocoli...



Prepararea blatului:
Faramitezi drojdia in apa calduta, o amesteci usor ca sa se dizolve, adaugand o priza de zahar.

Separat pui faina intr-un castron mare si-i faci o gaura la mijloc. In aceasta gaura torni cu grija apa cu drojdia si uleiul.

Cu o furculita incorporezi faina in lichid, incepand de la mijloc. Eu defapt nu-mi bat capul, pur si simplu incep sa-l amestec cu mixerul (cu carligele pentru aluat) si gata. Cind ai obtinut un aluat omogen, il framanti bine cu mainile. Trebuie sa fie elastic si sa nu se mai lipeasca. Imparti aluatul in patru bule, pe care le lasi sa creasca acoperite o jumatate de ora.

Prepararea sosului:
Preincalzesti cuptorul la 200 de grade.

Cureti usturoiul si il tai repede in cateva bucati (nu trebuie sa fie fin). Daca ierburile sunt proaspete, le tai marunt. Tai rosiile in patru si le dai cu usturoiul, pasta de rosii si ierburile la mixer. Condimentezi cu sare si piper.

Intinzi bulele de aluat subtire, le ungi cu sos si pui deasupra ce ai scos din frigider.


Coacerea:
Le dai la cuptor pana sunt cat de crocante le vrei - cam 15 minute.

Gata de coacere

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu